kvarghysterin.

2014-10-25 @ 11:48:06 / Träning
 
En vecka med hittils två träningspass.
För de tre senaste dagarna har min tinning varit påväg att sprängas.
En huvudvärk har legat latent i tre dagar och blommat upp under vissa perioder av dagen.
Ibland blir huvudvärk och trötthet bättre av träning, helt magiskt mycket bättre.
Men när det är en tickande migrän som gror, nej då vågar jag inte pressa min kropp.
Så det gäller att lyssna, jag hade en plan för en helt annan träningsvecka, så lite tårkigt är det, men vad gör man.
 
Så idag tänker jag ta upp lite av det här med mat.
Först den här kvarghysterin som råder i tränings Sverige.
Jag diggar kvarg då jag alltid gillat fil/yoghurt, särskilt krämiga varianter.
Kvarg är krämigt och ändå nyttigt.
Om man håller sig till den naturella.
Det har i dagarna florerat en länk om kvargens sockerbluff i de smaksatta varianternan i sociala medier.
Ja det kunde man räknat ur tycker jag.
Sedan finns det variatner som faktiskt är helt utan socker, men hur artificella är inte dom egentligen?
Nu är inte jag någon person enbart äter ren mat, men när det finns möjligheter och enkla val, så väljer jag givetvis det först.
Naturell kvarg, smaksätt med vaniljuplver och kanel, toppa med bär/frukt/nötter, svingött!
 
 
 
Men som sagt, jag äter godis (masa konstiga saker i det) och snacks som är kryddat med gud vet allt.
När det kommer till att laga mat har jag ett genuint intresse för att laga från grunden, när jag har tid, för det är så roligt och det blir så mycket godare!
 
Så bredvid kvargskålen som består av förutom kvarg, äpple, valnötter och kokosflakes har vi gårdagens superduper goda middag, fish and chips!
 
Det gick snabbt ändå att göra.
Torsk som delas i lagom stora bitar, rullas i ägg och sedan i valfri panering här hade jag kokos och pankos.
Friteras sedan i lite olja till fin färg.
Potatisen är en fast sort Amandine tror jag den heter, smörig och nötig smak. Skivade i stavar och in i ugnen i olja och med flingslat över.
Grädden på moset är liksom mayon.
Egen mayo är enkelt att göra.
Äggulor vispas för enkelhetensskul med elvisp och man droppar långsamt i olja, jag har raps, jag tycker olivolja i mayo ger en konstig bismak.
Sedan går mayon att smaksätta i oändlighet.
Här gjorde jag en vitlök och lime mayo.
 
Hackad gurka till fräschar upp!
 
 
 


Postat av: ɑ n n i k ɑ

Mumsigt :)

2014-10-25 @ 15:39:01 / http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo